coaching bij burn-out en relationele kwesties
Gefeliciteerd, je kunt zo niet doorgaan!


Over mij

Mijn naam is Luit Afman. Sinds ongeveer 20 jaar ben ik op verschillende plekken werkzaam geweest in de (gesloten) GGZ, jeugdzorg en gehandicaptenzorg. Het is een hele tocht geweest waarin ik steeds dichter bij de essentie ben gekomen van waar het wat mij betreft in het werk als hulpverlener om draait; contact.

Gaandeweg kwam ik meer en meer in aanraking met het systemisch denken, waarop ik besloot mij in die richting verder te ontwikkelen.

De opleidingen tot gezinstherapeut en later systeemspecialist, brachten mij een gevoel van 'thuiskomen'. Het gedachtegoed dat iedereen een goede reden heeft om te doen wat hij doet, het daarbij aansluiten en mensen werkelijk kennen in hun eigen-aardigheden. Uitgaan van competentie in plaats van ziekte en een rotsvast vertrouwen in het zelfherstellend vermogen van mensen.

Dor het volgen van de opleiding tot mindfulnesstrainer kreeg ik nog beter zicht op de werking van aandacht, compassie en ons stresssysteem. Het vult het systemische prachtig aan want de mensen die komen voor ondersteuning staan veelal lange tijd onder stress en hebben patronen ontwikkeld waarin ze vaak voorbij zichzelf gaan. En als je voorbij jezelf bent, wie is er dan aanwezig?

Meer en meer begon het te kriebelen echt mijn vleugels uit te slaan en eind 2019 besloot ik de stap naar zelfstandigheid te zetten. Burn-out is een thema wat mij al lange tijd raakt. Sinds het vertrek van religie in onze samenleving ligt de verantwoordelijkheid volledig op de schouders van het individu. We streven allemaal het hoogst haalbare na op alle levensgebieden en hebben de neiging in dit streven onszelf voorbij te lopen. Burn-out grijpt niet alleen in op het leven van een werknemer, ook in de relationele sfeer is de impact enorm. Waar ben je als vader of als moeder wanneer je eigenlijk al lange tijd bent opgebrand? Hoe kun je partner zijn als je aan jezelf niet kunt geven maar enkel nog reactief gestuurd wordt door alle prikkels die binnenkomen?

Het is mijn missie mensen die zijn vastgelopen te begeleiden naar een nieuwe balans tussen werk en privé, geven en ontvangen en juist hierin komen voor mij de systeemtheorieën en mindfulness samen. Waarom voel ik die grenzen niet, wat heb ik geleerd in mijn gezin van herkomst en welke waarden zijn voor mij in het leven zo belangrijk? Hoe kan ik mijn eigen stresssysteem goed leren waarderen en copingvaardigheden zo inzetten dat ze weer dienend zijn aan de levensfase waarin ik nu als volwassene zit? Graag ga ik samen met jou op zoek naar deze antwoorden vanuit een basis van veiligheid en respect. Neem contact op voor meer informatie of voor het plannen van een kennismaking.

 
E-mailen
Bellen
LinkedIn